Rijbewijskeuringen C/D/E

Bij het aanvragen of verlengen van een C/D/E rijbewijs (groot rijbewijs) is één van de vereisten van het CBR een medische keuring. Voor deze keuring kunt u bij ons terecht. Wij werken samen met een gecertificeerde ARBO-dienst, Reactiva BV.

Rijbewijskeuringen C/D/E
verzorgen wij voor maar €75,- (incl BTW)

Wat kunt uw verwachten bij de keuring van het groot rijbewijs

Wat wordt er beoordeeld?

  • Anamnese: keuringsverslag en medicatie (indien van toepassing) wordt met u doorgenomen)
  • Functioneren van armen, benen en wervelkolom
  • Bloeddruk
  • Urine-onderzoek op glucose.
  • Oogonderzoek ten behoeve van de visus en het gezichtsveld.

Rijbewijskeuringencbr.nl

De keuringen worden volledig volgens de eisen van het CBR uitgevoerd door een BIG-geregistreerde arts. Met een professionele keuringsarts die u niet behandeld als een nummer maar een persoonlijke touch als dokter. Dit kan digitaal via Zorgdomein, maar ook op het keuringsverslag dat u ontvangt van het CBR.

Ik ben gekeurd en nu?

Na de keuring, kan het keuringsverslag rechtstreeks verzonden worden naar het CBR via Zorgdomein.

Groot Rijbewijskeuring in 3 stappen

Stap 1

U vraagt een gezondheidsverklaring aan

De gezondheidsverklaring vraagt u digitaal aan op mijn CBR. Wilt u het liever op papier, dan kunt u deze ophalen bij uw gemeente of bij een CBR examencentrum.

Wanneer u in het bezit van het rijbewijs C/D/E zult u eens in de 5 jaar een rijbewijskeuring moeten ondergaan. Het CBR zal u hierover inlichten.

Heeft u meer dan 2 keuringsverslagen, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Stap 2

U maakt een afspraak bij rijbewijskeuringencbr.nl

Tijdens de keuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De bloeddruk wordt gemeten, de urine wordt gecontroleerd op diabetes mellitus. Bij de rijbewijskeuring test de arts ook de gezichtsscherpte (zonder en met eventuele bril of contactlenzen).

Stap 3

Formulieren naar het CBR

U hoeft niets te doen. Via Zorgdomein worden de formulieren door rijbewijskeuringencbr.nl meteen naar het CBR verstuurd. Indien u dit liever op papier heeft, kunt u die zelf op de post doen, maak een kopie voor uw eigen administratie. Het CBR zal met met het verslag van de keuringsarts een besluit nemen over uw rijgeschiktheid. Indien er meer informatie nodig is van een medisch specialist, zal u hierover een bericht ontvangen van het CBR.

Rijbewijskeuringen op locatie? Dat kan!

Wij doen ook rijbewijskeuringen aan huis of op locatie. Wilt u liever thuis gekeurd worden neem dan met ons contact op.

Code 95

Code 95 Rijbewijskeuringen

Voor het laten bijschrijven van code 95 is geen medische keuring nodig. U moet wel betalen voor een nieuw rijbewijs, maar let op: de geldigheid van uw nieuwe rijbewijs wordt niet verlengd! Het wordt daarom aanbevolen om tegelijk, bij het aanvragen van uw code 95, het rijbewijs opnieuw voor 5 jaar te laten verlengen. Op deze manier hoeft u 1 x per 5 jaar een nieuw rijbewijs aan te schaffen in plaats van twee keer per 5 jaar (1x bij verlopen rijbewijs en 1x bij verlopen code 95). Als u uw rijbewijs opnieuw voor 5 jaar verlengt, moet u wel medisch gekeurd worden.