Rijbewijskeuringen 75+

In het algemeen is een rijbewijskeuring een in Nederland vereiste medische keuring voor verlenging van het rijbewijs.

De rijbewijskeuring 75+ is van toepassing wanneer uw rijbewijs verloopt op of na uw 75ste verjaardag? Op dat moment krijgt u een bericht van het CBR en moet u medisch gekeurd worden wanneer u een nieuw rijbewijs wilt aanvragen.

Deze keuring is verplicht.

Rijbewijskeuringencbr.nl

De keuringen worden volledig volgens de eisen van het CBR uitgevoerd door een BIG-geregistreerde arts. Met een professionele keuringsarts die u niet behandeld als een nummer maar een persoonlijke touch als dokter. Dit kan digitaal via Zorgdomein, maar ook op het keuringsverslag dat u ontvangt van het CBR.

Waarom keuren?

Wil je het rijbewijs A/B/BE aanvragen of verlengen EN ben je ouder dan 75 jaar of is er sprake van een gewijzigde gezondheidstoestand? Dan is een medische keuring verplicht om de eigen veiligheid en dat van de omgeving te waarborgen. In mijn praktijk omgeving Hoofddorp verricht ik medische rijbewijskeuringen. Voor slechts €55,- kunt u zich bij mij veilig en professioneel laten keuren, zodat u weer veilig de weg op kunt.

 

Rijbewijskeuring aan Huis

Bent u niet in de mogelijkheid om naar ons kantoor te komen? Op verzoek kunnen wij de rijbewijskeuring bij u thuis uitvoeren. Dit is mogelijk binnen een straal van 50km vanaf Amsterdam. Hiervoor hanteren we een aangepast tarief  Neem contact op voor vragen over thuiskeuren. 

Medische Rijbewijskeuring in 3 stappen

Stap 1

U vraagt een gezondheidsverklaring aan

De gezondheidsverklaring vraagt u digitaal aan op mijn CBR. Wilt u het liever op papier, dan kunt u deze ophalen bij uw gemeente of bij een CBR examencentrum.

Ouder dan 75 jaar, dan zult u altijd een rijbewijskeuring moeten ondergaan.Bent u jonger dan 75 jaar en heeft u een beperkte geldigheid van uw rijbewijs vanwege een medische situatie, ook dan is het vaak nodig om een rijbewijskeuring te ondergaan. Het CBR zal u hierover inlichten.
Heeft u meer dan 2 keuringsverslagen, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Stap 2

U maakt een afspraak bij ons gezondheidsverklaring aan

Tijdens de keuring wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. De bloeddruk wordt gemeten en gecontroleerd op diabetes mellitus. Bij de rijbewijskeuring test de arts ook de gezichtsscherpte (zonder en met eventuele bril of contactlenzen).

Stap 3

Formulieren naar het CBR

U hoeft niets te doen. Via Zorgdomein worden de formulieren door rijbewijskeuringencbr.nl meteen naar het CBR verstuurd. Indien u dit liever op papier heeft, kunt u die zelf op de post doen, maak een kopie voor uw eigen administratie. Het CBR zal met met het verslag van de keuringsarts een besluit nemen over uw rijgeschiktheid. Indien er meer informatie nodig is van een medisch specialist, zal u hierover een bericht ontvangen van het CBR.

Rijbewijskeuringen bij u thuis

Wij doen ook rijbewijskeuringen aan huis. Wilt u liever thuis gekeurd worden neem dan met ons contact op.

Een aantal van onze tevreden klanten

Super fijn geholpen bij rijbewijskeuringencbr.nl

Via ons bedrijf terechtgekomen bij rijbewijskeuringencbr.nl, geen 75+ maar ik had wel een medische keuring nodig. Super geholpen en erg goed bereikbaar vanaf Hoofddorp.
Gerrit de Jager
Ik rij al jaren vrachtwagen, de medische keuring was zo gepiept, erg blij dat ik weer door heel Nederland veilig de weg op kan. Erg vriendelijk geholpen door Arts Rink. Makkelijk te bereiken vanuit Hoofddorp.
Vrachtwagen keuring
Joost van den Brink
Via google vond ik https://www.rijbewijskeuringencbr.nl/ en zag dat ze ook thuis kunnen keuren. Art Christine Rink kon de volgende week nog langskomen bij mij in Amsterdam voor de rijbewijskeuring. Bedankt!
Zasha Swan
Via mijn huisarts terechtgekomen bij rijbewijskeuring-arts.nl, goed en snel geholpen. Tevens is de locatie perfect bereikbaar vanuit Haarlem.
Jacky Zwijnders
Mijn huisarts in Heemstede heeft mij doorverwezen naar rijbewijskeuringencbr.nl, ik ben goed en snel geholpen. Locatie in cruquius is perfect bereikbaar.
Jack Breed